Unna dig beröringsterapi

Stress är ett av nutidens största problem som drabbar de allra flesta människor i någon form. Att stress förekommer är inget märkvärdigt och en viss mängd stress är bra för människan. Det är när mängden stress blir ohanterlig som man bör vara uppmärksam. Hur stor mängd stress man klarar av är individuellt och det är endast individen själv som kan säga ifrån när stressen blir för mycket. Vi springer genom livet på jakt efter det perfekta livet, den perfekta bostaden, en stark och vacker kropp samt en framgångsrik karriär. Det vi glömmer bort är att livet handlar om nuet och en välmående hälsa.

För den som vill minska på sin stress, lära sig hantera den och bli av med muskelvärk och spänningar finns det mycket bra och avkopplande hjälp att få. Beröringsterapi har under de senaste åren fått stor uppmärksamhet och hjälpt oerhört många klienter att finna ro och balans i vardagen. Berörningsterapi är behandlingar där utbildade terapeuter med hjälp av närvaro och berörningar hjälper klienter att bli av med sina muskelvärk och samlade spänningar samt gömda känslor.

Beröringsterapi för en bättre friskare vardag

Beröringsterapi kommer i många former

Det finns många olika typer av beröringsterapi. Massage har i många år hjälpt människan att bli av med muskelvärk, men massage handlar mer om knåding och arbete med musklerna. Beröringsterapi däremot handlar mer om att kroppen med hjälp av varsamma beröringar slappnar av och tillåter sig själv att läka. Taktil massage är en svensk massagemetod som är en typ av beröringsterapi, här är det mjuk och följsam beröring som gäller. Det sägs att den taktila massagen skall ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormonet oxytocin. Inom vården används taktil massage och annan typ av beröringsterapi till att hjälpa patienter som har drabbats av stroke, som palliativ vård av cancersjuka samt inom behandlingen av ungdomar med anorexia och för kvinnor i förlossningens latensfas. En av de många fördelarna med beröringsterapi är att klienterna får hjälp med att hitta tillbaka till sig själva.