Rosenmetoden för alla

Det är inte alltid självklart och enkelt att bara koppla bort vardagen och njuta av den på beställning. Många av oss lider nämligen av små och stora hälsoproblem som muskelvärk och andra spänningsvärk som försvårar vår vardag.

Som tur är finns det hjälp att få. Sjukvården i Sverige är en del av den svenska modellen och en hörnsten i välfärden. En beprövad och fungerande metod är rosenmetoden. Behandlingsmetoden är en varsam och inkännande beröring som syftar till att lösa upp muskelspänningar i kroppen. Behandlingen bidrar till djup och bekväm avspänning och en ökad kroppsmedvetenhet. Rosenmetoden skapades av Marion Rosen, född i Tyskland år 1914 och verksam som sjukgymnast i USA. Metoden har dock med tiden tack vare erfarenheter med klientarbete utvecklats och effektiviserats.

Marion Rosen ville att klienterna med Rosenmetoden skulle uppleva en förändring, från den individ de trodde sig vara till den individ de verkligen var. Rosenmetoden går ut på att behandlingen sker på en massagebänk genom att terapeuten med sin beröring låter klienten känna på och bli medveten om musklernas spänning. Med hjälp av en stöttande närvaro kan klienten börja känna igen, acceptera och vara öppna för de känslor eller de minnen som kan finnas gömd i det undermedvetna.

Rosenmetoden kan ge ny livsglädje

Rosenmetoden och användningsområden

Även om man inte lider av stora problem och muskelvärk kan det vara skönt att skämma bort sig själv med rosenmetoden eller annan typ av behandling. De som kan få bäst hjälp av rosenmetoden är de individer som lider av fysisk smärta, har muskelspänningar eller hållningsproblem, lider av sömnlöshet eller trötthet, vill uppnå bättre kroppsmedvetenhet och den som har svårt att slappna av i en stressad miljö. Behandlingen är till för att klienterna skall uppleva bättre välbefinnande och få en ökad självkännedom. Det handlar om att uppleva en förändring som hjälper en att uppleva och se på livet annorlunda och känna större glädje och energi till livet. Ingen är perfekt och ingen lever det perfekta livet, det gäller att hitta medel som får en att njuta av livet och att leva.